AFA Itaca: Encarem l'octubre amb novetats 😄

Arribem a l'octubre amb moltes novetats!

 
Com cada curs, els infants de EI4, EI5, 1r i 2n inicien l'activitat de piscina en horari escolar. L'activitat forma part del projecte educatiu de l'escola i es finança amb l'aportació que feu totes les famílies a l'AFA

Ara bé, sabies que el cost d'aquesta activitat ronda els 214 euros per cada infant els primers cursos i pràcticament 200 euros a 2n? Sabies que a 1r l'Ajuntament de Barcelona subvenciona l'activitat, però no cobreix la totalitat de la despesa? Si vols conèixer de forma detallada per què és possible dur a terme aquesta activitat. Si t'interessa saber-ho, t'ho expliquem a continuació!

Aquest mes us expliquem...
 

Ser delegada… una grata experiència!
 

Arriben les primeres reunions de curs i haurem d’escollir les noves figures de delegades de cada classe. Des de la Comissió de delegades de l’AFA et volem fer cinc cèntims de les funcions i del que significa ser delegada perquè t’animis aquest any. (seguir llegint)

 

L'escola s'adscriu al projecte Menjadors més sans i sostenibles. 
 

Des de la comissió de menjador, us volem explicar que l’escola s’ha adscrit al  projecte Menjadors més sans i sostenibles, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa. (seguir llegint

Us volem donar a conèixer el Programa Les Noies són de ciències CSIC4girls.
 

El programa Les noies són de ciències (CSIC4girls) té com a objectiu despertar vocacions científiques entre estudiants de primària. (seguir llegint)

Informacions pràctiques 


Menús de menjador del mes d'octubre


Ja estan disponibles tots els menús d'ITACA: menú basal, sense gluten, sense lactosa, sense ou, sense porc, sense lluç, sense marisc, sense proteïna de vaca, etc. Ah! I també la recomanació dels sopars 😋! Descarrega'ls aquí!
 


Subvencions per a activitats esportives


Us informem que fins el 5 d’octubre podeu fer la sol·licitud de subvencions per a la pràctica esportiva fora d'horari escolar per a infants i adolescents de 6 a 17 anys de manera telemàtica. Podeu fer les peticions al següent web. Us facilitem un document de suport per a les famílies que us pot ajudar a realitzar el tràmit. El podeu descarregar aquí en català i en castellà.  
 


Migdies amb Valors


ValOr-s, l'empresa que s'encarrega del monitoratge a l'estona de migdia, dedicarà cada mes d'aquest curs 2021-2022 a un valor diferent per treballar amb els infants.

Aquest trimestre ja han treballat el tema de la Pau (setembre) i properament se centraran en l'alimentació saludable (octubre), la violència i l'assetjament escolar (novembre) i durant el mes de desembre es bolcaran en el dia internacional de les persones amb capacitats especials.


A més a més, ens fan saber com s'organitzen els espais per cursos. Per saber-ho, us podeu descarregar la taula d'organització de l'espai al migdia. El proper mes més detalls sobre l'estona de migdia. 
 

Eines per al viatge a Itaca

 

Els esmorzars a l’escola en el marc d’una dieta equilibrada i saludable


La infantesa és una etapa molt important de desenvolupament, tant físic com mental, així com d’adquisició d’hàbits i experiències. És una etapa d’inestimable valor per impregnar-los de bones rutines, també en l’àmbit de l’alimentació i de vida saludable, costums que de ben segur persistiran d’adults. En aquest sentit, prendre un esmorzar abans de sortir de casa, aixecar-se amb temps i menjar tranquils, així com portar-se un piscolabis a l’escola, és l’entorn ideal. No et perdis algunes propostes per a esmorzar a casa i a l'escola que et fem a continuació...
 

Cinc cèntims de ciència

Us presentem amb molta il·lusió una nova secció dedicada a la ciència per a nens i nenes que ens acompanyarà mensualment al butlletí de l’AFA.

Aquesta nova secció, anomenada “Cinc cèntims de Ciència”, anirà dirigida a totes les nenes, nens i famílies  que els agradi descobrir, experimentar i divertir-se mitjançant temes relacionats amb aquesta temàtica.

Cada mes trobareu un recull de propostes adreçades als més petits on  tractarem de manera desenfadada diferents conceptes científics convidant-vos a fer experiments, mostrant-vos recursos web, recomanant-vos contes i/o llibres i  proposant-vos una agenda d’activitats.  No us perdeu la primera entrada d'aquesta nova secció!
 

Han participat en l'edició d'aquest butlletí les següents Comissions i persones: Comissió de Comunicació, Comissió de menjador, Comissió de delegades, Comissió d'esports, Anna Cabanillas, Ilang Paz, Laia Arnau, Beatriz Fernandez, Quim Perelló, Cira Piquer, Maria Vila, Anna Crespí, Maria Badia, Cristian Cañestro, Graciela Porta, Cristina Codina, Montse Sabadell i Ricard Gratacòs.

Si vols fer aportacions o participar en aquest butlletí no dubtis en contactar al correu electrònic: 
comunicacio@afaitaca.cat Sempre falten mans!!!


Si t'has perdut els butlletins anteriors, pots veure'ls en aquest enllaç 
 
https://twitter.com/afaitaca/
https://www.instagram.com/afa_itaca/
Website


This email was sent to <>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFA Escola Itaca · Carrer de Numància, 140-158 · Barcelona, Barcelona 08029 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp