Des de la comissió de menjador, us volem explicar que l’escola s’ha adscrit al  projecte Menjadors més sans i sostenibles, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa.

 

Les escoles, i en particular els menjadors escolars, juguen un rol important en l’alimentació d’infants i adolescents, no només garantint-los accés a una alimentació saludable i sostenible, sinó com una eina d’aprenentatge i formació, i com a nexe d’unió de tota la comunitat educativa: professionals, alumnat i famílies.

Així, el motiu per promoure aquestes noves dietes és triple:

  • Promoure dietes més saludables
  • Combatre l’emergència climàtica
  • Enfortir l’economia local i de la nostra pagesia i contribuir a la bona salut dels nostres ecosistemes

 

En aquest sentit, la iniciativa Menjadors més sans i sostenibles és una de les mesures incloses en la declaració de l’emergència climàtica de la ciutat i també forma part de l’agenda de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible en 2021. Es va posar en marxa el curs passat en fase pilot a 6 escoles de la ciutat, en aquest moment es troba en procés d’expansió a tots els centres educatius al curs escolar 2021-2022.

 

Per a més informació clica aquí: 

El proper octubre tenim la primera reunió telemàtica, us anirem explicant!