Benvolgudes famílies!

Us presentem amb molta il.lusió una nova secció dedicada a la ciència per a nens i nenes que ens acompanyarà mensualment en el butlletí de l’AFA.

Aquesta nova secció, anomenada “Cinc cèntims de Ciència”, anirà dirigida a totes les nenes, nens i famílies que els agradi descobrir, experimentar i divertir-se mitjançant temes relacionats amb aquesta temàtica.

Cada mes trobareu un recull de propostes adreçades als més petits on tractarem de manera desenfadada diferents conceptes científics convidant-vos a fer experiments, mostrant-vos recursos web, recomanant-vos contes i/o llibres i proposant-vos una agenda d’activitats.

També volem aprofitar aquesta presentació per animar-vos a tots aquells que estigueu engrescats a formar part de la comissió (o simplement aportar noves idees) a que ens envieu un e-mail a la següent adreça: cinccentimsdeciencia@gmail.com

Totes les aportacions seran molt benvingudes!!!!

I per fer-vos cinc cèntims del que estem preparant, us volem presentar el calendari ambiental, és la temàtica escollida per aquest any i ens acompanyarà en les activitats que anirem proposant. Aquí teniu els dies rellevants del mes d’octubre.

Destaquem per la seva rellevància el dia 24, que és el dia mundial Contra el Canvi Climàtic! L’emergència climàtica ja és aquí i tots podem fer coses per combatre-la (menys cotxe, més bici i caminar, més transport públic, plantar arbres, etc)

I per parlar-ho a casa, us convidem a que visiteu la pàgina web “Els contes de la Laura i el Joan”:

Per a qui no els coneixeu, la Laura i el Joan són dos personatges que ens ajudaran a conèixer la recerca científica que es fa a Catalunya a través de diversos contes que els convertiran en petits investigadors. Poseu atenció a l’últim llibre dedicat al CLIMA!!!!!

I ja per acabar, us deixem amb alguns enllaços d’activitats per a aquest mes d’octubre que us poden interessar:

Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquest any el museu celebra el seu 10è aniversari i per celebrar-ho ha anat desvetllant una serie de sorpreses que finalitzaran a finals any. De moment ja n’ha desvetllat 7, us recomanem que el visiteu i pareu atenció a les últimes sorpreses (Bebès animals, plataforma dels grans animals i Illa de la Biodiversitat!). Cada dia 10 de cada mes ofereixen portes obertes!!! Més informació aquí.

CosmoCaixa Barcelona. Durant aquest mes el museu ofereix un cicle de conferències anomenades “CosmoACCIÓ: Equilibri amb la biodiversitat del nostre entorn” (Del 14 al 28 d’octubre de 2021 ). Són destinades al públic jove i adult. En aquest enllaç trobareu més informació.

CosmoCaixa Barcelona. Us proposem un taller per als més petits (majors de 6 anys): “Slime : Fluid meravellós o moc fastigós”. Afanyeu-vos perquè queden poques entrades! Aquí us deixem l’enllaç.

Autores de l’article: Maria Vila i Anna Crespí