AFA Itaca: Diversitat més que mai

Diversitaques 2021!

 
Durant tota la setmana del 29 de novembre al 3 de desembre s'han celebrat les diversitaques! La comissió de diversitat, l'escola i VALORS s'han bolcat a preparar moltes activitats i les volem subratllar en aquest butlletí per fer-les arribar a totes les famílies. Podeu llegir un resum de tot el que s'ha fet a continuació... 

Aquest mes us expliquem...


La festa de benvinguda va ser tot un èxit! 
 

El passat 6 de novembre vam celebrar la Festa de benvinguda a l'escola organitzada per la comissió de festes de l'AFA. Va ser molt emocionant poder-nos reunir de nou un gran nombre de famílies al pati. Els infants van poder gaudir de diferents tallers com ara globoflexia, pintacares, capgrossos, curses de sacs, circuits de motos, així com d'un punt d'intercanvi de contes i de llibres, el photocall i un fantàstic servei de bar. A més, vam comptar amb una actuació de la colla de diables d'Itaca i amb l'Ulisses com a convidat especial. Moltes gràcies a totes les famílies que hi vau participar i un agraïment molt especial per a totes les mares i els pares que us vau implicar per tal fer-la possible. Esperem poder gaudir de moltes altres festes d'ara endavant!
 
 

Migdies amb VALORS: cada mes un valor

El menjador és un espai per educar i gaudir de l'estona de lleure amb tots els infants de l'escola. A més de les activitats que els monitors desenvolupen cada dia —jocs d'exterior i d'interior, tallers, activitats ludicoesportives, la cura de l'hort o dinàmiques de grup— aquest curs estem desenvolupant el projecte Cada mes un valor.

Al setembre vam celebrar el dia internacional de la Pau i a l'octubre vam estar treballant l'alimentació saludable. El passat mes de novembre l'hem centrat a treballar la violència i l'assetjament escolar. Podeu veure un
resum de les activitats desenvolupades en aquest document que han preparat el Jordi i la Míriam, i podeu trobar fotografies a l'Instagram de VALORS.
 
 

Compres nadalenques amb responsabilitat

Les festes de Nadal ja són aquí i és per això que us recomanem de planificar les compres, pensar en les necessitats reals dels infants i també en la sostenibilitat ambiental. Cal pensar a fer les compres de proximitat, a les botigues del barri i de la ciutat. Cal pensar ben bé què és el que ens falta i mirar de no comprar en excés.
I si feu alguna de les vostres compres a Amazon, recordeu que l'escola està registrada a la campanya 'un clic para el cole', que permet tenir crèdit virtual per poder fer compres i productes per a l'escola. L'escola està registrada com Ítaca Infantil o Ítaca Primària.

 

Informacions pràctiques 


Menús de menjador del mes de desembre


Ja estan disponibles tots els menús d'ITACA: menú basal, sense gluten, sense lactosa, sense ou, sense porc, sense lluç, sense marisc, sense proteïna de vaca, etc. Tampoc us perdeu les recomanacions i informacions que ens fan a totes les famílies 😋! Descarrega'ls aquí!
 

Eines per al viatge a Itaca

 

L'autisme a l'escola


Vam dedicar una xerrada sobre "l'autisme a l'escola" de la mà de la psicòloga Anna Cerrato (Abancem). L'Anna ens va explicar què és el Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), a què afecta, què requereixen els infants en l'entorn escolar i alguns recursos per parlar-ne a casa. Va ser molt interessant i podeu veure el vídeo de la sessió a continuació. Només estarà disponible durant 15 dies!
 


Gènere i infància: acompanyament respectuós envers els infants trans i les seves famílies

L'Olga Nadal de l’Associació Chrysallis ens va oferir una una perspectiva molt interessant sobre diversitat de gènere. La xerrada ens va servir per tenir eines per realitzar un acompanyament respectuós envers els infants que decideixen fer un trànsit de gènere i les seves famílies. Us recomanem molt la sessió ja que ens dona coneixements per generar un context de seguretat, convivència i tolerància on tothom pugui viure la identitat de gènere que desitja. Podreu veure el vídeo de la sessió durant els propers 15 dies.

Cinc cèntims de ciència!

Durant el mes de desembre la comissió ha organitzat el concurs Advent científic d'Itaca on cada dia trobareu una pregunta per resoldre. Al final, hi haurà premis: 4 entrades al Cosmo Caixa i un llibre! Les preguntes es publiquen cada dia al Twitter i a l'Instagram de l'AFA. Al web de l'AFA també hi trobareu el recull de totes les preguntes. Us animem a participar-hi!!

A més, ens omple d’alegria comunicar-vos que un treball d’investigació genètica de la Universitat de Barcelona, dirigit per un pare de l’escola i col·laborador d’aquesta secció, acaba de ser publicat a la portada de la prestigiosa revista científica Nature. 
No us perdeu l'explicació sobre els tunicats i quina és la importància de la investigació! Felicitats!!!

Instagram
Twitter Itaca
Website
Edició: Comissió de comunicació i Junta de l'AFA Itaca.
Han participat en l'edició d'aquest butlletí les següents Comissions i persones: Comissió de Comunicació, Comissió de menjador, Comissió de diversitat, Comissió de Ciència, Anna Cabanillas, Ilang Paz, Laia Arnau, Beatriz Fernandez, Quim Perelló, Vanessa Morillas, Maria Vila, Anna Crespí, Cristian Cañestro, Maria Badia, Miriam i Jordi de Valors, Pilar Cabanes, Graciela Porta, Cristina Codina, Montse Sabadell i Ricard Gratacòs. Amb la participació especial del Jordi i la Miriam de Valors, i de l'Olga Nadal (Chrysallis) i l'Anna Cerrato (Abancem) a qui agraïm infinitament les xerrades que hem pogut gaudir!


Si vols fer aportacions o participar en aquest butlletí no dubtis en contactar al correu electrònic: comunicacio@afaitaca.cat Sempre falten mans!!!


Si t'has perdut els butlletins anteriors, pots veure'ls en aquest enllaç 
 
https://twitter.com/afaitaca/
https://www.instagram.com/afa_itaca/
Website


This email was sent to <>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFA Escola Itaca · Carrer de Numància, 140-158 · Barcelona, Barcelona 08029 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp