Families, ja hem celebrat les DIVERSITAQUES d’aquest 2021!!! 🎉🎈

El 3 de desembre va ser el dia internacional de la diversitat funcional i la nostra escola no podia deixar de celebrar-ho.

La Comissió de Diversitat de l’AFA, juntament amb l’escola i l’empresa Valors hem treballat per organitzar activitats i tallers enfocats a la conscienciació sobre aquest tema tan important durant tota la setmana, del 29 de novembre al 3 de desembre.

S’han realitzat activitats en horari lectiu, en horari de migdia i us hem proposat un seguit de cançons i vídeos perquè veiéssiu a casa.

S’han organitzat diverses activitats que van des de lectures de contes i visualització de curtmetratges fins a tallers molt més moguts enfocats a l’esport, per tal d’explicar i conscienciar els infants sobre les dificultats que poden presentar en el seu dia a dia persones amb diferents condicions.

A més a més, hem organitzat dues xerrades que us oferim al final del butlletí d’aquest mes: una sobre autisme i una altra sobre diversitat de gènere.

Pareu atenció, durant la setmana us enviarem propostes a través del xat de classe per a vosaltres i/o per treballar amb els vostres infants des de casa.

Esperem que, com cada any, els vostres fills i filles us hagin explicat amb emoció aquestes activitats que sempre són molt ben rebudes i tenen un impacte molt positiu.

Us fem un petit resum de les propostes més significatives, començant per les cançons, vídeos i curtmetratges que us hem proposat via Whatsapp durant la setmana.

Vam començar dilluns amb la proposta del vídeo Playa y Montaña, una història de superació sobre les malalties rares basada en la vida d’Emily Perl Kingsley.

Dimarts us vam enviar la cançó Mirada estràbica de Xiula!

Dimecres us proposàvem de veure El cassó del Gerard, un infant que viu amb un cassó que l’acompanya a tot arreu i del qual no es podrà separar mai.

Dijous vam proposar que veiessis Ian, l’emotiva història d’un infant amb paràlisi cerebral que utilitza cadira de rodes i que somnia jugar amb altres nens.

Divendres 3  de desembre, Dia Internacional de la Diversitat Funcional, es va proposar el curtmetratge Cuerdas de Pedro Solís García, que va guanyar un premi Goya l’any 2014 a la categoria de millor curtmetratge d’animació en espanyol. És fantàstic per acomiadar aquesta setmana tan especial.

El Jordi i la Míriam de VALORS, l’empresa de monitoratge de l’escola, han preparat un petit document on fan un resum de l’enfocament i les activitats realitzades durant la setmana en l’espai de migdia. Els infants han gaudit d’experiències i jocs per tal d’empatitzar amb la les situacions que viuen alguns infants amb diversitat funcional. Què succeeix quan les nostres capacitats visuals, motrius o auditives es veuen alterades? No us ho perdeu!