El passat dijous 2 de març després de la Manifestació en defensa de l’escola pública de qualitat convocada per les #AMPAsUnides, es va celebrar el Ple del Districte de les Corts, en el que es van tractar diverses proposicions formulades per alguns grups polítics, sobre:

 • Manca d’informació suficient respecte el tancament de l’Escola Ausiàs March.
 • Solucions de manteniment i millores per a l’Escola Itaca.
 • Convocatòria del Consell Escolar monogràfic per tractar la situació de les escoles publiques d’infantil i primària del barri.

Cal dir que l’equip de govern va votar en contra de totes les proposicions excepte a la convocatòria del Consell Escolar.

La resta de grups, van votar tots a favor de les propostes pròpies i dels altres grups, apostant per les demandes de les AMPAs.

Acte seguit, les AMPAs del barri vam intervenir en els respectius torns de paraula per tractar les diferents problemàtiques.

Podeu veure les intervencions en el següent vídeo

Com sabeu, fa temps que estem treballant conjuntament amb les AMPAs d’altres escoles públiques del districte per tal que amb la unió de totes, la força de les nostres reivindicacions sigui major. Per això, al final de cada intervenció vam acordar dir una mateixa frase consensuada:

Així ho manifestem des de l’AMPA de l’Escola Itaca, en col·laboració amb la resta d’AMPAs del Barri de Les Corts, perquè l’escola pública som totes: si en toqueu una, ens toqueu a totes. No jugueu amb les escoles. Les famílies som part de la COMUNITAT EDUCATIVA i ens heu de tenir en compte. RECLAMEM participar en les decisions que afecten l’educació dels nostres fills i filles per la qual cosa, exigim TRANSPARÈNCIA. #AMPAsUnides.

En el nostre cas, va intervenir el Lluís Niubó (membre de la junta de l’AMPA) i, en resum, va demanar informació dels punts següents així com la celebració dels convenis que correspongui, sobre:

 • Auditoria de l’edifici de l’escola i programa d’intervenció i millores.
 • En relació a Can Rosés:
  • Accés al projecte de reforma de l’edifici.
  • Calendari d’incorporació transitòria i durada de l’estança a l’edifici dels alumnes cas que es confirmi.
  • Entre tant, ús compartit de l’edifici, amb consens de les dues direccions dels Centres escolars.
  • Finalitzada l’ocupació, ús definitiu de Can Rosés mitjançant l’atribució a través del Pla d’equipaments del Barri actualment en desenvolupament.

Manifestem que des de la nostra AMPA i també en col·laboració amb la resta d’AMPAs, seguirem treballant per aconseguir els objectius d’assolir una ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT.

Vídeo complet de la sessió del Ple del districte de les Corts

Llegeix el Manifest
PDF: Manifest i Fulls de recollida de signatures