Aquesta tarda, 28 de novembre, l’agrupació AMPAs UNIDES, de la qual forma part l’ AFA de l’Escola Itaca, ha rebut la Medalla d’Honor de Barcelona, amb la qual es reconeix la consciència ciutadana, la convivència i les virtuts i els valors cívics a aquelles persones i entitats que ho fan des de la seva labor professional o associativa.

AMPAs UNIDES està integrada per les AMPAs/AFAs de les escoles públiques d’infantil i primària de les Corts: Ausiàs March, Barcelona, Duran i Bas, Itaca, Lavínia, Les Corts i Pau Romeva (i confiem que ben aviat s’hi podrà incorporar Anglesola).

L’acte de lliurament de la Medalla ha estat presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i ha tingut lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament, on ha assistit una representació de les diverses AMPAs/AFAs que formem part d’aquesta agrupació.

L’associació va néixer el 2016 amb la finalitat de treballar de manera conjunta i en xarxa per la defensa de les escoles públiques del barri i dels seus valors, com el respecte, la solidaritat i la inclusió.

En aquests dos anys hem treballat conjuntament per solucionar problemes sorgits a les nostres escoles, com ara les mancances o deficiències en infraestructures, el manteniment de places a P3 en una escola on volien tancar aquest grup, solucionar la deficient o inexistent climatització de les aules, demanar un nou institut al barri, o vigilar el compliment de les fases de construcció de la nova escola Anglesola, entre d’altres.

AMPAs UNIDES també treballa en xarxa amb d’altres entitats socials (esplais, plataforma infantil i juvenil, grup d’habitatge, entre d’altres) per fer tasques conjuntes de manera constructiva.

Com a col·lectiu i com a famílies que hi estem representades, ens alegrem d’aquest reconeixement, que ens esperona a seguir treballant per l’escola pública i de qualitat.