7:00 del matí, comencen a sonar els despertadors… segur? A les 7 ja hi havien alumnes practicant a casa seva!

9:45 cafè amb la Comissió d’Escacs de Ítaca.

A les 10:00 començaven les acreditacions, i tota la maquinària: cadires, taulells, recepció de les famílies i… jugadors i jugadores!!!

Després de 5 minuts de cortesia, a les 10:35 vam començar el torneig:

  • Sistema suís a 5 rondes
  • Partides a 10 minuts, guanyant per escac i mat o per punts

Es palpaven els nervis a l’ambient, però no per la competició, sinó per jugar. Així que després de les 2 primeres rondes, els nivells dels jugadors es començaven a equilibrar.

Arribem a la 4a. ronda i ara sí se sentien especulacions sobre “quants punts porto?”, ” “quantes copes es donaran?”, “seran copes d’or?”

Aleshores, davant del fantàstic ambient que es respirava entre les famílies acompanyants, el simpàtic coordinador d’EDAMI aprofitant que disposàvem d’un projector comença a escriure preguntes/concurs de manera espontània per tal d’aportar més temes d’escacs i algun somriure (“Messi i Ronaldo disputant el campionat mundial d’escacs?”).

I finalment arribem a la 5a. ronda, amb apassionants lluites en els primers taulells fins a aconseguir els guanyadors en aquesta classificació:

Guanyadors: TOTS i TOTES

  • Primera classificada en categoria de 4t. a 6è. de primària: Ona Yagüe (amb 4 victòries i unes taules)
  • Primer classificat en categoria de 2n. a 3r. de primària: Max Rahola de l’escola Ítaca (amb 4 victòries i unes taules)
  • Primer classificat en categoria de 1r. de primària: Lucas Blanco (amb 5 victòries a les 5 rondes)

En l’apartat d’agraïments:

  • Gràcies a l’escoles participants
  • Gràcies als pares, mares, avis i àvies patidors que han matinat un dissabte, després de fer-ho durant tota la setmana
  • Gràcies als monitors d’EDAMI pel seu arbitratge i coneixement
  • Enormes gràcies a l’escola amfitriona, Ítaca, per les seves instal·lacions, les seves mares i pares voluntarioses, i a la Comissió d’Escacs que ens va ajudar en tot moment muntant i desmuntant la sala, així com en tot el que necessitàvem

Per la meva part, després dels dos tornejos que espontàniament vam muntar a EDAMI l’any passat, em va fer moltíssima il·lusió veure en aquest tercer moltes cares conegudes de participants… sembla que s’està creant afició!

Una abraçada per tots i totes!
@AjedrezSergi