Aquest curs 2016-2017 l’escola Itaca ha ofert el Ioga com a activitat extraescolar amb Babyogui, i els dimecres, és el dia del Ioga!!!

A primera hora, Ioga en Família, i a segona hora Ioga per nens.

Dues de les famílies que participen en l’activitat de Ioga en Família han volgut explicar la seva experiència.

Aquí teniu la seva opinió:

El Ioga en Família és un moment de la setmana exclusiu amb la meva filla Ona, i és també exclusiu per moure i estirar el nostre cos. Els mandales, mantres i jocs ens aguditzen els sentits i ens fan ser conscients del RESPIRAR

Alba i Ona, P4

“Mama, avui és dimecres! Tenim ioga!”

Suposo que aquesta frase és prou representativa del que significa per nosaltres el Ioga en família. Una activitat extraescolar que fem amb l’Eva, de Babyogui.

Quan sents la paraula ioga, t’imagines un espai amb llum tènue, ambient relaxat quasi místic i persones en postures estranyes que deixen volar els pensaments després d’una dura jornada laboral.

No us enganyaré… no és ben bé com descriuria el ioga en familia:). Després de la seva jornada laboral, les feres surten amb ganes de jugar, cridar, berenar i seguir jugant i és difícil que s’estiguin quiets a sobre una màrfega. Però tampoc n’és la intenció, tal com ens explica l’Eva des de l’inici de curs. “El que volem és que els nens i nenes passin una estona divertida i que vosaltres, els pares i mares pugueu compartir-ho amb ells”.

L’Eva va proposant jocs i activitats, i a poc a poc anem connectant amb un os mandrós, un lleó enfadat o una serp. I de tant en tant algun curiós que va pel passadís treu el cap a la sala de psico, atret per l’olor a encens, i ens troba saludant al sol, a la lluna o fent-nos algun massatget.

Fem jocs molt diversos, amb materials ben diferents, tots ells fets amb un toc handmade que personalment m’encanta. Cantem cançons anomenades mantras, amb les seves corresponents coreografies amb les mans. És increïble com els nens les recorden d’una setmana per l’altre! I si, fem postures… postures que els nens fan com si fossin de goma i que posen a prova l’elasticitat, equilibri i força dels progenitors (amb qui ens fem unes bones rialles, per cert).

Hi ha jocs estrella: “papes feu la postura del pont que passem tots per sota!”

O aclamats mantras: “Eva, Eva, fem el Sat Narayan ?”

I els últims minuts, un moment encisador on qui s’anima, pinta mandales.

“Ohhh mama, ja s’ha acabat el ioga. Quants dies falten pel dimecres que ve?”

I ja posats a dir, no és que el Leo vagi levitant per les cantonades com un expert iogui, però sí que és cert que en determinats moments, ell mateix es troba un raconet per fer un sa–ta-na-ma o un sare-sa-sa, per baixar revolucions. I això… sempre va bé 🙂

Carol i Leo, P4

Gràcies Families!!

…i si voleu més informació sobre l’activitat de ioga en família o ioga per nens podeu contactar amb Babyogui per moltes vies: