Les ampolles d’aigua no estan convidades a l’excursió

Els pícnics que se’ls dona als nostres fills i filles quan fan alguna sortida, des del gener, ja no inclouen l’ampolla d’aigua de plàstic d’un sol ús. Cada alumne haurà de portar una ampolla (que no sigui d’un sol ús, sinó ja perdria sentit tota la proposta) o cantimplora amb aigua. De moment es farà així a partir de primer, però encara no s’aplicarà als alumnes d’infantil.
A més a més el menjar dels pícnics de tots els cursos ja es fan servir bosses orgàniques i bosses de paper, pels entrepans.
Així col·laborem a la sostenibilitat i ensenyem a fer-ho als infants.

Els iogurs sense sucre!! Ecs o mmmm?

Els iogurts de l’escola no són ni ensucrats, ni se’ls pot  afegir sucre. Si no hi estàs acostumat, pot ser complicat un canvi d’hàbits així, per això els alumnes poden triar entre iogurt o poma.
Aquest canvi no ha estat fet per generar problemes a l’hora de menjar, sinó perquè és més saludable i és bo que els alumnes ho sàpiguen, ja que estan al menjador de l’escola. El sucre afegit no té cap benefici associat, però si es considera responsable o promotor de moltes malalties. Entre d’altres de la diabetis, una epidèmia global que va en augment any rere any.

Poquet o molt?

Els infants saben si tenen més o menys gana. Per això, i seguint els consells del Departament de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, els alumnes que es queden a
menjar a l’escola (entre segon i sisè), poden demanar més o menys menjar segons la sensació de gana que tinguin, o si els agrada més o menys (sempre amb uns mínims i màxims saludables). Alhora també contribuïm a evitar el malbaratament alimentari.

Menys carn

Potser haureu notat que els menús han anat variant i cada vegada hi ha menys proteïna animal als dinar de l’escola. És un altre tema tant de salut, com de sostenibilitat. Cada vegada hem introduït més proteïnes vegetals per reduir el consum de carns vermelles.
Tots els canvis s’han pres a iniciativa de la comissió de menjador de l’escola (aprofitem a tots els pares i mares que puguin i vulguin apuntar-se a alguna comissió), i amb l’aprovació de la Junta directiva de l’AFA, la direcció de l’escola i l’empresa proveïdora del servei de menjador