La biblioteca Montserrat Abello, situada al carrer de Comtes de Bell-lloc, inicia aquest mes que ve de febrer el Maker Lab, un cicle de vuit tallers dirigits a infants i joves, d’entre 8 a 14 anys, de temàtica “maker” com a eix central, i enfocat en l’àmbit tèxtil, la creació i les noves tecnologies.

La biblioteca vol ser un espai que se centri en el coneixement, la innovació i en els processos d’intercanvi entre les persones. Un lloc de trobada per compartir idees, generar coneixement, compartir inquietuts i buscar solucions a problemes socials, a la vegada que formar-se i experimentar amb les tecnologies de fabricació digital.

Els tallers, conduïts pels formadors de l’empresa Explòrium, començaran amb una primera part breu teòrica i explicativa sobre la matèria a tractar i el procés de creació del producte final. Volem anar més enllà de l’activitat, i com a valor afegit fomentar el coneixement de la tecnologia a través de l’experimentació en primera persona i el joc.

Els materials que s’utilitzaran com a base d’aquests tallers seran: diferents teixits, makey makey, circuits electrònics, bolis 3D, LEDs, motors, autòmats i programació bàsica. Pots mirar tota la programació aquí 

Els tallers són gratuïts i es faran cada quinze dies, els dissabtes a les 11h, des del mes de febrer fins al mes de maig. Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia a la plataforma Puntxarxa. Trobareu la programació de totes les sessions al web de la biblioteca