Amb una participació massiva de quasi 200 persones entre nens, nenes, familiars i docents, el passat diumenge 19 de novembre al matí es va realitzar a l’escola Itaca la 1a Festa del Pati. Aquest acte és el primer pas endavant després que l’any passat la Comissió Itaca+Sostenible organitzés el procés participatiu “Somiem el Pati” per aconseguir que aquest espai tan important de l’escola sigui més bonic, més verd i més propici per al creixement dels nostres infants.

Gràcies a l’esforç i a l’entusiasme de les famílies i els docents, vam aconseguir crear diversos racons verds: un a les escales properes a la porta que dóna al Pavelló, amb 24 testos pintats pels nens i les nenes i amb plantes aromàtiques i d’altres varietats plantades amb pares i mares; un altre a la part dreta de l’entrada al pati pel carrer Déu i Mata, i l’últim, amb la conversió de les tres antigues papereres en grans testos de colors amb plantes de més magnitud. Cal destacar que des de l’any passat hi ha noves papereres de recol·lecció segmentada per educar en el respecte al medi ambient.

Una altra acció destacada va tenir lloc al “pati petit” o el d’infantil, on vam aprofitar els espais disponibles als costats del sorral per pintar jocs de terra com la xarranca o el laberint d’animals. A més, en una de les parets vam pintar dibuixos amb pintura de pissarra per permetre un nou espai de creació amb guixos.

I per si no n’hi havia prou, vam decorar caixes de plàstic de fruita per generar circuits a la zona del sorral i per guardar el material que l’envolta. I també vam arreglar els patinets, les motos i bicis de l’escola.

Durant la festa, la Comissió de Solidaritat va recaptar 335 € amb un esmorzar solidari i va recollir sabates per l’ONGx1MM” (Per un món millor) per fer cooperació amb Ghana, a l’Àfrica.

Per últim, vam rebre l’agradable visita de “L’Eskamot Verd“, un grup d’alumnes del Col·legi Sant Ramon Nonat de Barcelona, que ens van recordar la importància d’utilitzar petites i grans eines per transformar la nostra realitat immediata. La seva tasca és admirable i un exemple a seguir.

A la primavera segurament tindrem l’oportunitat d’avançar amb altres millores i contribuir a embellir encara més el pati. Serà un nou pas endavant convençuts que “A Itaca els somnis es fan realitat“.

Cal recordar que tal com s’explica a la pàgina de drets d’imatge i de protecció de dades, si voleu retirar alguna foto on surtin els vostres fills o filles ho podeu sol·licitar directament des del formulari de contacte.