Aquest nou curs l’escola ha començat un nou programa: KOMTÜ. Es tracta d’un programa per a la millora del benestar emocional i relacional de nens i nenes d’educació infantil i primària. És un programa d’acompanyament emocional als nens mitjançant els adults.

El programa, que involucra a tota la comunitat educativa, té una durada de 3  anys i el seu objectiu és instaurar una mirada d’acompanyament emocional. Així, no donarà pautes concretes sino una forma diferent d’entendre als infants. Tal i com va explicar la Lídia, tècnica del programa, no hi ha receptes “perquè els nens no són pa de pessic”.

En el programa, hi participen 14 escoles a Barcelona i l’escola del Turó, que ja ha acabat el programa.

Les tècniques vindran a l’escola dimarts i dijous de 9 a 14h. La intervenció no serà directa als nens sino a la comunitat educativa adulta.

Les principals eines són:

  • Dinàmiques per interioritzar.
  • Formacions i pràctiques reflexives al claustre.
  • Diferents blocs adaptats a les necessitats de cada grup de professionals.
  • Crear espais per poder compartir inquietuds les famílies i fer tallers segons les disponibilitat, necessitats…

Metodologia Komtü:

  • Durant el primer trimestre fan el diagnòstic: saber on tenim marge de millora. Fan servir entrevistes individuals a l’equip directiu, al claustre i a algunes famílies i enquestes. És molt important la col.laboració de tots en aquest aspecte.Ahir vam fer una dinàmica visualitzant la nostra infantesa i què ens havia marcat i des d’aquest Punt va començar a fer la diagnosi amb el que pensàvem que voldríem pels nostres fills (acompanyent, espai lliure de judicis, respecte…) i com veiem la comunicació amb l’escola.
  • Full de ruta. Disseny de què faran durant dos anys i mig i el comparteixen amb l’equip directiu abans d’instaurar el projecte.

A la web www.komtu.org podeu veure un vídeo de presentació i trobar informació sobre el mètode.