Projecte de dansa creativa amb alumnes de 4t, 5è i 6è.

El passat mes de març va arrencar el nou projecte de dansa escolar que fan els infants de 4t, 5è i 6è en horari escolar. És un projecte nou, molt engrescador, que completa les activitats que financem les famílies dins del projecte educatiu de l’escola. El projecte l’encapçala la Clàudia García Moreso, actualment involucrada en La Calderai professora dels Postgraus d’Arts escèniques i educació, organitzats per l’Institut del teatre de Barcelona.

Tenim molta sort que aquesta professional de la dansa que ha estat ballarina i coreògrafa de companyies com Nat Nus i MONS dansa doni noves eines als nostres infants per aconseguir una educuació integral.

La Clàudia ens fa cinc cèntims de tot el que estan treballant a continuació:

Des del mes de març i al llarg de tot el trimestre, hem estat treballant en un projecte de creació coreogràfica al voltant de la figura de Pablo Picasso que culminarà amb la presentació pública del resultat del procés.

Cada curs està creant una de les diferents escenes que, en sumar-se, conformaran una única peça coreogràfica amb una durada aproximada de 20/30 minuts.

Les primeres sessions han servit per dotar els alumnes de les diferents eines i recursos que necessiten per poder abordar un treball de creació a través del moviment.

Aquestes eines són:

  • Consciència corporal (escalfament)
  • Dinàmiques de treball que ajuden a relacionar-se amb els altres a través del moviment i del llenguatge no verbal.
  • Qualitats i dinàmiques de moviment
  • Consciència dels paràmetres espai-temps

Des de l’inici, hem abordat el treball de creació dirigint improvisacions i dinàmiques que tenen com a finalitat que els alumnes experimentin amb el moviment i el relacionin amb la temàtica de Picasso. Hem treballat, per exemple, amb la idea del traç, la forma i els colors amb els alumnes de 4t, l’etapa del cubisme amb 5è o el quadre del Guernica amb 6è.

A mesura que hem anat avançant en les sessions, hem dedicat més temps al treball de creació coreogràfica, ja que el temps és limitat. Els alumnes treballen tant de forma individual com en grup, i són els protagonistes del procés creatiu, en què poden aportar idees, inventar moviments propis i col·laborar els uns amb els altres per tal de donar forma, a poc a poc, a les diferents coreografies, sempre amb la nostra guia i acompanyament.

A finals del mes de maig es podrà veure el resultat de tot aquest procés.