Aquest any l’escola Itaca ens ha sorprès amb una exposició d’art urbà.

Per entendre-la, potser cal recordar què és l’art de carrer i el seu objectiu.
L’art urbà és el que es du a terme als espais públics. Inclou graffitis, stencil graffitis, adhesius, cellograffitis, performances, instal·lacions al carrer i projeccions de vídeo, entre d’altres.
Els artistes desafien la societat tot situant l’art en contextos no artístics, sovint per fer-se ressò d’algun aspecte social del nostre entorn. Per aconseguir-ho fan servir el seu propi llenguatge.

Els alumnes fa temps que estan treballant en les seves obres d’art, creades amb materials reciclats. També han après diferents tècniques i les han aplicat, col·laborant amb els seus companys.

Com tota mostra d’art al carrer, aquesta exposició inclou un missatge, una reivindicació: vol conscienciar sobre la contaminació per plàstic als mars i oceans.

El més encoratjador d’aquest projecte ha estat veure implicada tota la comunitat educativa.
Les famílies hem sentit els animals marins i els peixos de colors com una mica nostres, perquè tots hem contribuït a fer-los, i la llum de la mar de bosses no deixa de ser un focus per fer-nos interioritzar el missatge: massa plàstic al nostre planeta!

La interacció dels alumnes amb l’exposició (han pogut fer graffitis amb esprais o guixos i cellograffitis) i la performance #itacastopplastic han culminat un projecte molt emocionant.
Enhorabona a l’escola per aquesta idea i per com l’han posat en pràctica!

Una última reflexió. Les nenes i els nens d’Itaca estan treballant en les seves obres des del gener i estic convençuda que l’equip docent hi ha dedicat molt més temps, encara, perquè l’exposició hagi estat un èxit i poder aprofitar el rerefons ètic i sostenible per llençar un missatge clar: stop plàstic!
Agraeixo la seva implicació i valoro molt positivament la participació de les famílies, perquè penso que els nostres infants també aprenen que els resultats són fruit de l’esforç i la constància.

#itacastopplastic acaba de començar. És un projecte en què l’escola continuarà treballant i un hastag que tothom pot aprofitar per tal de compartir material gràfic, opinions i emocions.

Gràcies, escola Itaca, per obrir-nos les portes, i a les famílies, per implicar-se en el projecte educatiu!

Recull de fotos de l’exposició d’art urbà